DRUIDA Kelta horoszkóp

A kelta hold asztrológia lényegében a druida Zodiákus. A druidák a kelta papok egy szektája volt, akik a Kr.e. 1000 körül éltek a Brit-szigeteken. A druidák által használt holdnaptárt 13 hónap alkotta, amelynek mindegyike 28 napból állt, plusz egy szökő napból. A druida vallás főként természetes és természetfeletti energiák tudásán alapult. Ezeket az energiákat a driádok szellemével azonosították, akik az ősi fák lakói voltak. A druidák úgy vélték, hogy a fák a szellemüket és jellegzetességeiket a Naptól kapták, ami az érzékelhető Legfelsőbb Lényt szimbolizálta. Így, a fákat olyan élőlénynek tartották, amelyek végtelen tudással és bölcsességgel rendelkezetek, szimbolikusan képviselték az élet körforgását, a halált és a megújulást.

Az AMUTETT karkötő (kizárólag limitált megrendelésre) a születési dátum alapján meghatározott Druida kelta horoszkóp kiválasztásával rendelhető! www.kolcovlap.hu/products/amulett-karkoto/

1.Almafa 12.23 - 01.01, 06.25 – 07.04 között születettek 

Nem túl magas, de jó testarányokkal rendelkező, kellemes a szemnek, csinos, bájos és melegszívű. A szeretet inspirálja a gondolatait. A druidák olyan tulajdonságokat tulajdonítanak neki, mint az érzelmesség, az átgondoltság, az intellektualitás elemző elmével és az erős logikával kombinálva.

Egész lényéből kedvesség és érzékiség sugárzik. Titokzatosságát növeli, hogy alapvetően egyedüllétre vágyik. Önfeláldozó, de nem mártír, nem dől be a hamis szándékú embereknek. Jó elemző képessége van, fő célja, hogy a világot megismerje, felfedezze. Művészlélek, a mély gondolatok mellett nem veti meg a földi örömöket sem.

A szerelemben: e jegy szülöttei elbűvölőek és kedvesek. Gazdag érzelemvilága van, hűséges típus. Babusgatásra és dédelgetésre vágyik. Kiemelten fontos számára a szexualitás is.

Almafa jegyében születtek: Rubens, VIII. Henrik, Jean-Jacques Rousseau, Georges Sand, Vladimir Nemirovich-Danchenko, Carlos Castaneda, Ivan Konev, Ilon Mask, Alexey Serebryakov, Mihail Boyarsky, Leonid Filatov, Georgy Danelia.

2. Ezüstfenyő 01.02 – 01.11, 07.05 – 07.14 között születettek

A druida horoszkóp hideg, szigorú szépséggel jellemzi. Szereti a parfümöket az illatokat, az antik ékszereket, a meghitt félhomályt és a nagy ünnepek hangulatát. A büszkeség érzése erősen fejlett benne, emiatt elszigetelt lehet, független pozíciót igyekszik elfoglalni akkor is ha csapatban van. A Druidák a célok elérése iránti rendkívüli kitartásának, a kivételes elmének, a munkában és az életben való lelkiismeretességnek , az elemzés iránti vonzalomnak és az aszkézisnek a jellemzőit  tulajdonítják neki.

Mivel gyakran hallgatag és merev, környezete számára kiismerhetetlennek és zárkózottnak tűnik. Megjelenése tekintélyt parancsoló, szolid és kifinomult. Bár minden képessége meg van hozzá, munkájában legtöbbször nem sikeres, mivel ábrándokat kerget. A zord külső mögött egy romantikus és érzékeny belső lakozik, aki vonzódik az ezotériához és a vallásokhoz.

A szerelemben: ez az egyetlen terület, ami ki tudja zökkenteni monotóniájából. Bár az élet más területein magának való, a szerelemben tud teljesen feloldódni. Szélsőséges érzelmek jellemzik.

Fenyő jegyében születtek: Zhanna D'Arc, Alekszej Tolsztoj, Tamara Sinyavskaya, Sylvester Stallone, Pjotr ​​Kapitsa, Elem Klimov, John Tolkien, Galina Ulanova, Kate Middleton, Zakhar Prilepin, Natalia Bestemyanova.

3. Szilfa  01.12 – 01 24, 07.15 – 07.25

Megjelenésében - impozáns és vonzó. Kommunikációja visszafogott. Nincsenek túl nagy igényei és nem szereti bonyolítani az életét. A legszembetűnőbb karakterhibája a lassúság és a moralizálásra való hajlam. A druidák az Szilfa jegyében született embereket jó megfigyelőknek és szervezési képességgel megáldottnak írják le, akik realista gondolkodásúak és kiegyensúlyozott döntéshozatali képességgel rendelkeznek.

Nem jellemző rá a színpadias viselkedés, mindig az őszinteség és természetesség sugárzik belőle. Humorérzéke kiváló, de egyedi és különös. Poénjai és túlzott őszintesége sokszor tapintatlanságba fordulnak, de ezt előbb-utóbb elfogadja tőle környezete. Hű elveihez, bár könnyen megingatható. Néha nehézkes, földhöz ragadt gondolkodás jellemzi. Sok baj van egészségével, és az elhízásra is hajlamos.

A szerelemben: előnyösen egyesülnek benne a hódításhoz szükséges külső és belső adottságok. A szerelemben forróvérű, de a család mindenekfelett áll számára.

A Szilfa jegyében születtek: Albert Schweitzer, Edgar Poe, Moliere, Vaszilij Lanovoy, Arkagyij Weiner, Osip Mandelstam, Maxim Dunaevsky, Pavel Globa, Lyubov Kazarnovskaya, Evgeny Yevtushenko, Valery Kharlamov, Svetlana Khorkina.

4. Ciprus 01.25. – 02-03-, 07.26. – 08.04. között születettek

Karcsú, erős, egyszerű, rendezett tulajdonságokkal. Nem hiányzik belőle a kifinomultság, de van benne valami a civilizáció által érintetlenből és a falusiak magabiztosságából gyökereiből. Megelégszik kevéssel, és könnyen alkalmazkodik a helyzetekhez. Nem foglalkoztatja túlságosan a pénz és a hírnév. Szereti a nagy sétákat, az állatokat a horgászatot és a vadászatot. Családi beállítottságú de nem érzelgős típus. Fő tulajdonságai az ősi horoszkóp szerint az állandóság, a hűség, az intelligencia, a logika és az elemző elme.

Vonzódik a természethez, fontos számára a nyugalom, ezért igazán a falusi életmód a neki való. Nincsenek nagy igényei, az élet kisebb-nagyobb akadályait is könnyedén legyőzi. Sok ember veszi körül, szívesen lát vendégeket, jó hatással van környezetére. Kényelemszerető, nem vonja be magát semmi túlzott erőkifejtést igénylő dologba. Konfliktuskerülő, és hűséges elvekhez, barátokhoz, párjához egyaránt.

A szerelemben: alapvetően vonzó személyisége és előnyös külseje miatt könnyen megtalálja a társát. Néha zárkózott, de mélyérzésű, gondoskodó. Fő célja a családalapítás.

Ciprus jegyében születtek: Franklin Roosevelt, Louis Armstrong, Romain Rolland, Mozart, Mihail Baryshnikov, Vaszilij Klyuchevsky, Isaac Dunaevsky, Leonid Gaidai, Ivan Aivazovsky, Irina Viner, Boris Jelcin.

5. Nyárfa 02.04. – 02.08, 08.05. – 08.13

Megjelenésében - harmónia, szépség és dekorativitás jellemzi. Bátorsága és büszkesége segíti sok probléma legyőzésében melyek életútját sűrűn kísérik. Csendes, kissé titokzatos ami miatt mindig nyugodtnak tűnik. Derűs, és a sors kegyeltjének látszik. Könnyű vele. A druidák a Nyárfa alatt születetteket veleszületett éles elmével függetlenség iránti vággyal és nagyszerű megérzésekkel jellemzik.

Igazi társasági ember, viszont ritkán köt szorosabb barátságokat, és néha szeret magányosan visszahúzódni otthonába. Érzelmi intelligenciája fejlett, végső esetekben sem hagyja el higgadtsága, inkább szorongó alkat. Pesszimizmusát vidámsággal és jókedvvel álcázza. Szereti a kihívásokat, fejlett gyakorlati érzékkel rendelkezik, leleményessége is segíti életében.

A szerelemben: érzékeny és romantikus, de függetlenségre is vágyik. A házasság intézményét nem neki találták ki, habár ezt maga is érzi, mégis megházasodik, ami viszont boldogtalanságot hoz számára. Legfontosabbak számára a gyermekei.

A Nyárfa napjaiban születtek: Dmitrij Mendelejev, Jules Verne, Alfred Hitchcock, Vjacseszlav Tihonov, Szófia Rotaru, Elena Blavatszkaja, Alekszandr Matrosov, Nyikolaj Dobrolyubov, Alekszandr Csizsevszkij, Irina Muravjova.

6. Datolyapálma 02.09 – 02.18., 08.14 – 08.23 között születettek

Sokszínű, összetett és erőteljes ha szükséges. Szereti a szabad ég alatt tölteni az éjt. Magabiztos, tudja hogyan viszonyuljon az emberekhez. Ugyanakkor érzékeny a neheztelésre és nem mindig érti a viccet a poénokat. Habozás nélkül oldja meg a problémákat néha túl vakmerő, nem ismeri a veszélyt. Megfékezhetetlen optimizmus magas intelligencia és deduktív gondolkodás jellemzi.

A Nothing is impossible, azaz a semmi sem lehetetlen jelmondatot valószínűleg e jegyben született ember találta ki, és a legtöbbjük magáénak is érzi ezt a mondatot. A legelképzelhetetlenebb terveket is végigviszi, céljaihoz és elveihez végletesen ragaszkodik, és ez sokszor környezetére is lelkesítően hat. Optimista és kalandvágyó. A ma és a rögtön embere. Szereti a luxust, ezért munkája eredményét nem sokáig tudja élvezni.

A szerelemben: mély érzésű, szenvedélyes és hűséges. A szeretett személyt a tenyerén hordozza. Bár rendíthetetlennek tűnik, ezen a téren befolyásolható párja által.

A datolyapálma jegyében születtek: Galileo Galilei, Bertold Brecht, Charles Darwin, Boris Pasternak, Ivan Krylov, Georgy Weiner, muszlim Magomajev, Oleg Tabakov, Anna Netrebko, Andrej Konchalovsky.

7. Erdei fenyő 02.19.- 02.29, 08 24. .09.02. között születettek

Gyönyörű és tudja, hogyan hangsúlyozza méltóságát. Szereti az otthoni kényelmet és a luxust. Tudja, hogyan lehet kilépni a nehéz helyzetekből, gyors és pontos a cselekedeteiben. A druidák nagy esztétikai érzékkel, integritással és nyugalommal ruházták fel a fenyő jegyét, akik hajlamosak az elemzésekre.

Akaratos és energikus. Amit egyszer elhatároz, azt általában véghez is viszi. Ízlése kifinomult, mindig odafigyel a megjelenésére. A lakberendezés legapróbb részletei is fontosak számára, otthonát családiasan rendezi be. Ha valaki egy lelki szemetesláda típusú barátra vágyik, akkor ne válasszon ebben a jegyben született személyt, mert nem szívesen sajnálkozik mások problémái felett. Viselkedése sokszor önző, viszont nagyon megbízható.

A szerelemben: szépségével és eleganciájával könnyen az ellenkező neműek érdeklődésének középpontjába kerülhet. Az élet ezen területén sosem gondolkodik, ami miatt sokszor összetörhetik a szívét.

Fenyő jegyében születtek: Nyikolaj Kopernikusz, George Washington, Arthur Schopenhauer, Konfuciusz, Oleg Jankovszkij, Pjotr ​​Todorovszkij, Jevgenyij Leonov, Valentin Gaft, Alekszandr Radiscsev, Mihail Zoscsenko, Oleg Mitjajev, Natalia Gundareva.

8. Fűzfa 03.01. – 03.10, 09.03 – 09.12 között születettek

Melankolikus szépség az eredetiség és a rejtély aurája lengi körül. Tele van homályos gondolatokkal, öntudatlan vágyakkal, amelyeket gyakran nem tud meghatározni. Ugyanakkor a környezete számára gyakran váratlanul irigylésre méltó hatékonyságot és határozottságot mutat. Az ókori asztrológusok az e jel alatt születetteknek tulajdonítják az extrém romantikát és a gazdag képzelőerőt, kombinálva a művésziességgel.

Titokzatossága teszi vonzóvá, olyan, mintha egy előző korból csöppent volna környezetébe. Vonzódik mindenhez, ami romantikus: a költészethez és az őszi estékhez egyaránt. A vízparton érzi magát igazán elemében. Bár kívülről határozatlannak tűnik, cselekedeteiben céltudatos. Egyszerre gondolkozik ösztönösen és logikusan. Fontos számára a szabadság, másoktól elvárja, hogy ne korlátozzák, és ne kritizálják.

A szerelemben: érzéki és romantikus. Mivel szereti a mártír szerepét játszani, a szakítás szenvedésében is sokszor úgy merül el, mint más a szerelemben.

Willow napjaiban születtek: Maurice Chevalier, Bedrich Smetana, Antonio Vivaldi, I. Tudor Erzsébet, Konstantin Ushinsky, Mihail Gorbacsov, Jurij Gagarin, Valentina Tereshkova, Alekszej Tolsztoj, Alekszej Kuprin, Irina Rodnina.

9. Hársfa 03.11  03.20, 09.13 – 09.22 között születettek

Nagyon elbűvölő és tudja, hogyan kell felhasználni varázsát. Ez hozzájárul az életében elért sikereihez, de soha nem elégedett az elértekkel. Néha féltékeny, gyakran ok nélkül, és sokszor unalmasnak érzi az egész életet. Az erdei horoszkóp szerint az ilyen jelű embereket az állandó tevékenységi szomjúság jellemzi a józan ész és ennek eredményeként a kitűnő a szervezőképességük.

Nagyon szélsőséges személyiség. Folyton egyik végletből a másikba esik, sosem ragaszkodik elveihez. Hétköznapjaiban első számára a nyugalom, a kényelem és a biztonság. Gyakorlatias szemléletű. Könnyen alkalmazkodik másokhoz, főleg, ha azok folyton dicsérik, ez a legkellemesebb szituáció, amit el tud képzelni. Nem eléggé higgadt és megfontolt, ezért alapvetően jó gondolatait nehezen bontakoztatja ki.

A szerelemben: nagy hatással van az ellenkező nemre. Egy olyan személyre van szüksége, aki biztonságot és nyugalmat áraszt. Fontos számára, hogy megossza érzelmeit társával.

Lipa jegyében születtek: Albert Einstein, XIV. Lajos, Agatha Christie, Grigory Gorin, Vlagyimir Vernadszkij, Zhores Alferov, Sergey Yursky, Zoya Kosmodemyanskaya, Alexander Rosenbaum, Kirill Lavrov, Alexey Yagudin.

10. Mogyoró 03.22 – 03.31, 09.24 – 10.03 között születettek  

Gyakran rendkívüli elme és fokozatosan feltáruló báj jellemzi őket. Rendkívül szívós, bölcs és kedves, de gonosz és veszélyes lehet az ellenségekre. A druidák boszorkányság képességével ruházták fel a mogyorójel embereit, gazdag intuícióval és éleslátással.

Karizmatikus egyéniség, sokszor a társaság középpontja. Mindenkit lenyűgöz intelligenciájával és eredetiségével. Népszerűségét alkalmazkodóképességének és nemeslelkűségének is köszönheti. Igazi vonzerejét titokzatossága adja, hiszen viselkedése kiszámíthatatlan, és valójában zárkózott, nem szívesen beszél magáról. A legnehezebb helyzetekben is képes helytállni, koncentráló és felfogóképessége páratlan.

A szerelemben: mint az élet más területén, a hódítást sem adja fel könnyen. Vele a szerelem egy hullámvasút. Házastársként tekintélyt parancsoló, legyen akár nő vagy férfi, biztos, hogy ő hordja a nadrágot.

Mogyoró napjaiban születtek: Raphael, Goya, Van Gogh, Prosper Merimee, Graham Greene, Miguel de Cervantes, Marina Tsvetaeva, Larisa Rubalskaya, Pavel Bure, Anatoly Lyapidevsky, Claudia Shulzhenko, Efim Shifrin, Monica Bellucci.

11. Vörösberkenye 04.01 – 04.10, 10.04 – 10.13 között születettek

Rendkívül kitartó természet rejtőzik a törékeny megjelenés mögött. Jó ízlése van, szeret szépen öltözni és tudja, hogyan hangsúlyozza saját érdemeit. A vele való kapcsolat általában összetett. Hiányzik a könnyű kommunikáció. Az asztrológusok intelligenciával, képzelőerővel ruházzák fel, nagyszerű intuícióval kombinálva.

Szociális alkat, aki szívesen veszi vállára az egész világ gondját. Megfelelési vágy hajtja, ezért sokszor alárendelődik másoknak, pedig titkon vágyik a függetlenségre. Hajlamos túlzásokba esni, sokszor elaprózza hétköznapi dolgait. Érdeklődik a művészetek iránt, de sosem válik különccé. Hajlamos kívülre mást mutatni, mint amit valójában érez: a külvilág elbűvölőnek és gondtalannak látja, míg valójában önmagával elégedetlen és boldogtalan.

A szerelemben: hűséges és odaadó társ. A tökéletest keresi, de ő maga is próbálja a legtöbbet nyújtani egy párkapcsolatban. Érzékeny lelkével azonban óvatosan kell bánni, ha egyszer megsértik, soha többet nem bocsát meg.

Berkenye jegyében születtek: Nyikolaj Gogol, Szergej Rahmanyinov, Marlon Brando, Hans Christian Andersen, Emil Zola, Alekszandr Herzen, Giacomo Casanova, Elina Bystritskaja, Mark Zakharov, Marietta Shaginyan.

12. Juhar 04.11 – 04.20, 10.14 – 10.23 között születettek

Ügyes, ápolt és kacér. Követi a divatot. Van benne egy szemernyi cinizmus. A juhar jegyében született emberek élénk karakterrel, humorérzékkel, analitikus gondolkodásmóddal és kiváló következtetési képességgel rendelkeznek.

Kreatív, és minden új dologra fogékony, az ész, a gondolkodás embere. Igazi küzdő típus, aki minden akadályt sikerrel vesz, fáradhatatlan. Nemcsak környezetével kapcsolatban rendszerető, hanem életét is szereti rendben tudni. Hamar indulatossá válik, tettei sokszor vakmerőek. Igazi lelki szemetesláda: szívesen meghallgat bárkit, és az illető abban is biztos lehet, hogy információit bizalmasan kezelik. Tudja, hogy rossz reklám nincs, a lényeg, hogy beszéljenek róla.

A szerelemben: bár szeret ismerkedni, lassan nyílik meg másoknak. Nehezen kezdeményez, könnyen túlbonyolítja a dolgokat. Ha mégis, akkor igazán odaadóvá és alkalmazkodóvá válik.

Juhar jegyében születtek: Leonardo da Vinci, Anatole France, Charlie Chaplin, Lucrezia Borgia, Elena Vyalbe, Dmitry Peskov, Maria Sharapova, Svetlana Nemolyaeva, Alla Pugacheva, Leonid Derbenev, Nikita Mikhalkov.

 

13. szám Diófa 04.21 – 04.30, 10.24 – 11.02 között születettek

Vendégszerető, udvarias, kifinomult modorú, de lehet ellentmondásos, szeszélyes, agresszív, önző. Az asztrológusok a Dió jel embereit kiváló stratégáknak és taktikáknak tekintik, kiemelkedő szervezési képességekkel.

A világot sokszor színházként szemléli, ahol mindig egy aktuális szerepet ölt magára. Környezete számára kiismerhetetlen és kiszámíthatatlan. Igazi magányos különc, nehezen lehet megérteni, barátait nagylelkűségének köszönheti. Szeszélyes és ellentmondásos személyiség, cselekedeteiben hol félénk, hol pedig gátlástalan. Nagyratörő, képességeit leginkább a szórakoztatóiparban kamatoztathatja.

A szerelemben: ilyen kiszámíthatatlan emberrel együtt élni nem egyszerű, sok türelem szükséges hozzá. Azonban lenyűgöző természete miatt nehéz neki ellenállni. Hűséges, ám végletekig akaratos, és uralkodó típus.

Dió jegyében születtek: Immanuel Kant, William Shakespeare, Niccolo Paganini, Christopher Columbus, Jack Nicholson, Vladimir Lenin, Fedor Dosztojevszkij, Vladislav Tretyak, Nyikolaj Ostrovszkij, Nyikolaj Karacsentsov, Galina Vishnevskaya.

14. Jázmin 05.01 – 05 14, 11.03. – 11.11 között születettek

Élénk és társaságkedvelő, szabad magatartással vonzza a figyelmet, gyakran az intelligens beszélgetés központjává válik. Csak a hozzá legközelebb állók tudják, ha csalódott az életben, és valójában születésétől fogva pesszimista. Abszolut következetlen. A  Jázmin határozottan aláveti magát a kötelességnek, de kötelességei nyomasztóak. A druidák éles kritikai elmével és nyugalommal ruházták fel a Jázmin jegyében születetteket.

Kitűnő kommunikációs készséggel rendelkezik. Gyorsan tanul és ért, közvetlen és egyértelmű. Ügyes diplomaták és a személyi kommunikációs kapcsolatok mesterei. Kritikus helyzetekben váratlanul megjelenhet hihetetlen bátorságuk, ahol nagy lendülettel és magabiztosan kezdik védeni ötleteiket, még akkor is, ha tudják, hogy nem tudják megnyerni az ügyet. Ezeket a pozitív tulajdonságokat néha  a magány és az elhagyatottság érzése kíséri, mert magas erkölcsi elvárásaik miatt általában nincs sok igazi barátjuk. Ez időnként haraghoz és keserűséghez vezethet.

A szerelemben: szerelmi életükben sem mindig boldogok, és az álmuk, hogy nagy és szorosan összekapcsolt családot élnek, általában nehezen válik valóra. Mivel valódi intim kapcsolatot nehézkesen alakítanak, ki bizalmatlanságuk miatt így a párválasztás nem egyszerű számukra. Viszont ha valakit közel engednek magukhoz annak megnyílnak.

Jázmin jegyében születtek: II. Katalin, Niccolo Machiavelli, Henry Senkevich, Martin Luther King, Duyan "The Rock" Johnson, Audrey Hepburn, Valerij Gergijev, Mihail Shemyakin, Bulat Okudzhava, Vladislav Listyev, Alina Kabaeva.

15. szám Gesztenye 05.15 – 05.24, 11.12. – 11.21 között születettek

Nagyon szép, letisztult és egyszerű. Veleszületett igazságérzettel rendelkezik, mindig kész tiltakozni. Emiatt gyakran változtat tevékenységeken, és sok csalódást tapasztal. A tehetség, a gyorsaság és a cselekvések pontossága minden alkalommal segítenek neki új foglalkozások és hobbik felkutatásában. A druidák bátorságot, megkülönböztető képességet és szervezési készségeket jegyeztek fel a gesztenye népében.

Szeret társaságban lenni, viszont a tapintat ismeretlen fogalom számára, ezért sokak szemében rövid időn belül ellenszenvessé válhat. Azonban nem sokat ad mások véleményére, hobbija a polgárpukkasztás. Valójában ez csak a felszín, szíve mélyén megértésre és sok odafigyelésre vágyik. Az élet legtöbb nehézségével könnyedén megbirkózik. Megjelenése erőteljes, és mindig jó egészségnek örvend.

A szerelemben: itt is igaz, hogy mást mutat kívülre, mint az igazság. Érzékiségét kevesen tudják előcsalogatni. Sok odafigyelésre, babusgatásra van szüksége.

Gesztenye jegyében születtek: Voltaire, Honore de Balzac, Mihail Lomonoszov, Robert Louis Stevenson, II. Miklós, Alekszandr Kolcsak, Igor Sztechkin, Andrej Eshpai, Svetlana Svetlichnaja, Maya Plisetskaya, Lyudmila Gurchenko.

16. szám Kőris 05.25. – 06.03, 11.22 – 12.01. között születettek

Külsőleg erősnek, karcsúnak, gyönyörűnek tűnik. Kedveli önmagát, és nagyon igényes másokkal szemben. Nem könnyű kijönni velük. Büszke és önző, de nagylelkű és pazarló. Képes eljátszani saját és valaki más sorsát, gyakran kockáztat az üzleti életben, azonban, ahogy a druidák hitték, a figyelemre méltó intuíció és az elemzőkészség jellemzi leginkább a Kőris  leggyakrabban jelű embereket.

Jelmondata: mindent a cél érdekében! Elvtelen magatartása miatt sokan rosszallóan néznek rá, másoknak pedig éppen a szabad szemlélete a szimpatikus. Környezetétől elvárja, hogy tiszteljék, és mindenben támogassák. Sokszor önzőn viselkedik, nem ismeri a kompromisszumot. Nagyratörő és gátlástalan, sosem enged az elképzeléseiből. Nagyon szerencsés alkat, legtöbbször megérzéseire hallgat.

A szerelemben: a tökéletes társat keresi, akit nehezen talál meg, hiszen eszményi tulajdonságokkal ruházza fel. Igazi szívtipró, rövidebb távon engedményeket tesz szempontlistájából.

Kőris jegyében születtek: Mark Twain, Charles de Gaulle, John F. Kennedy, Vincent Cassel, Ridley Scott, Mihail Mil, Rodion Malinovsky, Victor Pelevin, Nonna Mordyukova, Galina Polskikh, Vladimir Mashkov.

17. Gyertyán 06.04. – 06.13, 12.02. – 12.11 között születettek

Szép, de hideg. Gyakran leereszkedéssel bánik másokkal. Szereti a megkülönböztetéseket, a kitüntetéseket, a kivételes bánásmódot. Mindig követi a kialakult rendet, fegyelmezett. Van felelősségtudata és igazságérzete. Az asztrológusok kiemelik a harcművészetek iránti hajlandóságot és a diplomáciát.

A külcsín embere, a belső tulajdonságokat sokszor nem tekinti fontosnak. Fejlett szépérzéke van, ez leginkább külsejében jelenik meg, de törekszik környezete tökéletesítésére is. Fontos számára, hogy elismerjék, amit csinál. Álmodozó alkat, vonzza a múlt, és fél minden új dologtól. Döntéseiben határozatlan, mások felé bizalmatlan. Munkájában kötelességtudó és gyakorlatias.

A szerelemben: másoktól várja a kezdeményezést. Legtöbbször csak a külső befolyásolja választásában, de nagyon odaadó. Bár hűséges társ, a szerelem nem első rangsorában.

Gyertyán jegyében születtek: Maria Stewart, Horace, Alfred de Musset, Walt Disney, Gianni Versace, Patricia Kaas, Afanasy Fet, Fedor Tyutchev, Zinaida Serebryakova, Vladimir Gilyarovsky, Alisa Freundlich.

18. Fügefa 06.14. – 06.23, 12.12 – 12.20 között születettek

A fügének (vagy fügefának) kifejező vonásai vannak. Hatékonyság, céltudatosság, vállalkozó szellem jellemzi. Erősen fejlett családi elköteleződése különleges. A stabil otthoni és társadalmi helyzet híve, de nem tolerálja a nehézségeket, és kedvezőtlen körülmények között gyorsan elhalványulhat. Az erdei horoszkóp szerint az e jel alatt születetteknek gyakorlati elme, jó megfigyelő készség és impulzivitás tulajdonítható.

Egyéniségükkel hódítanak. Szentimentális és romantikus típus. Becsületes, hűséges, és mindig nagyon őszinte. Kevés önbizalommal rendelkezik, folyton szorong, hogy mindent jól csinált-e. Munkájába akkor lehet sikeres, ha gyakorlati érzékét kihasználja, de valószínűleg életében több szakmában meg fog fordulni. Merevségét és nyughatatlanságát csak egy igazi társ oldhatja fel.

A szerelemben: egy megértő és biztonságot nyújtó személyre van szüksége. Ha igazán szerelmes lesz, egy harmonikus párkapcsolatban teljesen feloldódik, és eszményi társsá válik.

A fügefa jelében a következők születtek: Ludwig van Beethoven, Federico Garcia Lorca, Edvard Grieg, Madame Clicquot, Igor Stravinsky, Vlagyimir Putyin, Natalia Varley, Georgy Sviridov, Rodion Shchedrin, Svetlana Druzhinina.

19. Tölgy 03.21  - tavaszi napéjegyenlőség

Tele vitalitással, szépséggel és nagysággal. Teljesen egészséges, ez nagyon fontos számára, mivel a Tölgy nem tolerálja a betegségeket és a gyengeségeket. Büszke és bátor, önálló és erős akaratú, de nem tudja, hogyan lehet rugalmas és diplomatikus. Ezért a hatékonyság és az erőteljes tevékenység nem mindig sikeres. Határozott, gyakorlati elmével és szervezési képességekkel rendelkezik.

A Tölgyet sokszor nevezik a szerencse fiának, lányának, hiszen életében bármibe fog, az sikerrel végződik. Ez leginkább kezdeményezőképességének és kitartásának köszönhető. Bár sok barátja van, kedves és megnyerő személyisége miatt függetlenségre törekszik, nem támaszkodik senkire, de ő sem szívesen pátyolgat senkit. Hirtelen haragú, egy vitában sem szeret alul maradni. Intelligens, jó elemző képessége van, és nagyon precíz.

A szerelemben: az a típusú ember, aki a szerelembe szerelmes. Szenvedélye tárgyát gyakran váltogatja, hűtlenségre hajlamos. Valójában az igazit keresi, mindenkivel hosszú távra tervez, és ha végleg megtalálja, lehiggad.

Tölgy jele alatt születtek: Johann Sebastian Bach, Alexander Vertinsky, Timothy Dalton, Gary Oldman, Ronaldinho, Sergey Lavrov, Modest Mussorgsky, Georg Ots, Leonid Utesov, Alexander Mozhaisky, Ayrton Senna.

20. Nyírfa 06.24. - nyári napforduló

Kedves, művészi, rugalmas. Az állandó siker élvezete jellemzi, nem él vissza senki jóindulatával. Mindig finom, szerény és visszafogott. Szereti a munkát, a kreatív hozzáállást. A Nyír ötletességének és fantáziájának nincsenek korlátai. A legnagyobb sikert a művészetek terén éri el. Az asztrológusok rendkívüli képzelőerővel, intuícióval és jellemszelídséggel ruházzák fel a Nyír jel embereit.

Pozitív kisugárzásával környezetére is jó hatással van: vezetőként és barátként is kiváló. Mindig aktív, jó a problémamegoldó-képessége, és hajlik kompromisszumos megoldások felé. Bölcs és intelligens, azonban nincs felsőbbrendűségi érzése. Nem szeret apró-cseprő dolgokkal foglalkozni. Közmondásos munkabírása és rendszerező képessége van. Konzervatív gondolkodású, ezért sokan zárkózottnak gondolják.

A szerelemben: szenvedélyes alkat, de nem szélsőségesen vagy szentimentálisan. Házassága boldog, mivel pontosan tudja, kire van szüksége, és ezt legtöbbször meg is találja.

Nyírfa jegyében születtek: Jan Aloysius Matejko, Maria Medici, Eugene Delacroix, Anatoly Mariengof, Mihail Zapashny, Grigory Kotovsky, Inna Lisnyanskaya, Marina Ladynina, Lionel Messi.

21. Olajfa 09.23. - őszi napéjegyenlőség

Nyugodt karakter, ugyanakkor szenvedélyes szeretet van benne a fény és a nap iránt. Gyakorlati gondolkodásmóddal és józan ésszel rendelkezik. A druidák szerinti főbb jellemzői: rendkívüli hűség az ötletekhez és a barátsághoz, az elemző elme, a következtetésre való képesség.

Harmonikus, kiegyensúlyozott személyiség, egyfajta belső szépség árad belőle. Mindenkivel roppant türelmes és megértő. Bár szelíd és visszafogott, nagy tisztelet övezi. Örök optimista, derűs, de nem exhibicionista, jelenléte sohasem válik terhessé. Nem ismeri a veszekedés szót, megfontolt és békés alkat. Nem lehet nem szeretni, ezért élete legtöbbször sikerekben gazdag. Egészségére azonban vigyáznia kell.

A szerelemben: bár kicsit féltékeny, ezt sosem mutatja ki, hiszen fontosabb számára párja szabadsága. A párkapcsolatában is a harmónia keresése és önzetlensége nyilvánul meg.

Az olajfa jegyében születtek: Guy Julius Caesar Octavian August, Ray Charles, Robert Bosch, Romy Schneider, Julio Iglesias, Edward Radzinsky, Ivan Krasko.

21. Bükk12.21-12.22 - téli napforduló

Karcsú és jóképű, nagyon magabiztos. Gyakran idős koráig él, megtartva az ifjúságban rejlő összes tulajdonságot. Változatlan ügyességet és találékonyságot mutat az üzleti életben, bármilyen tevékenységben sikereket ér el, azonban néha nincs fantáziája. A druidák horoszkópja szerint a Bükk jele alatt született emberek a legkiemelkedőbb átgondoltságot, pontosságot és szervezési képességeket mutatják.

Megjelenése eleganciát sugároz, fontos számára külseje. Látszólag könnyedén érvényesül az élet minden területén, valójában ez kitartásának köszönhető. Józanság és gyakorlatias gondolkodásmód jellemzi, és odafigyel a részletekre. Üzlet- és élettársként is megbízható, sosem csapna be senkit. Elvárja az őt megillető elismerést. Bár nemeslelkű, sikerei miatt sokan irigylik.

A szerelemben: az ellenkező nem számára nagyon vonzó, feltűnő jelenség. Nem vágyik nagy szenvedélyre, romantikus és konzervatív alkat egyszerre. Legfontosabb számára a szerető család

Bükk jegyében születtek: Joseph Sztálin, Vsevolod Vishnevsky, Konstantin Rokossovsky, Jane Fonda, Olga Aroseva, Emmanuel Macron, Dmitry Rogozin, Phil Donahue, Galina Petrova, Eduard Uspensky, Oleg Pogudin.